Gott gotti gott gott!!

Idag har jag gjort bakat makroner! Sega nötmakroner med len kaffekräm! Väldigt gott kan jag tala om!



Recept


200g hasselnötskärnor (jag hade slut på hasselnötter och använde då mandel istället, det funkade med bra!)
5dl florsocker
1dl äggvita, ca 3 äggvitor

Kräm 1
1dl starkt kaffe
1msk vetemjöl (jag bytte så klart ut det mot glutenfritt mjöl)
1 äggula

Kräm 2
125g rumsvarmt smör
1dl florsocker
1tsk vaniljsocker

1. Sätt på ugnen på 150 grader. Mal nötterna och blanda med florsockret. Vispa äggvitan till ett hårt skum och rör ner i nötterna.
2. Klä en plåt med bakplåtspapper och mjöla lätt. Klicka eller spritsa ut smeten i runda ungefär lika stora som enkronor. Grädda i 15min.
3. Lägg alla ingredinser till kräm 1 i en kastrull, sjud blandningen på låg värme under ständing vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
4. Kör ingredienserna till kräm 2 i en matberedare till en mjuk smet. Blanda sedan ner den kalla kaffekrämen, kräm 1.
5. Lägg ihop nötmakronerna två ovh två med kaffekrämen emellan. Bred krämen på de platta sidorna av nötkakorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0